11 maj 2019
09:00

Mälarhöjdens IK Fotboll 2

Referat: IFK Aspudden-Tellus Gul 1 - Mälarhöjdens IK Fotb...

Derby mot Aspudden och perfekta förhållanden för fotboll. Strålande sol och lagom varmt. Vi inledde matchen starkt och tog ledningen direkt . Under hela första perioden spelade vi mycket bra och målen kom i ganska snabb följd. När det var dags för paus ledde vi med 5-0. Våra motståndare fick ta in en extra spelare och efter det jämnades spelet ut. I andra perioden krympte vår ledning något men killarna höll ändå emot bra trots en spelare mindre. I sista perioden minskade ledningen ytterligare men vi lyckade hålla undan och vinna. Trots de stora siffrorna i första perioden mötte vi en bra motståndare, men som spelade tufft och ibland lite över gränsen. Killarna hanterade detta bra utan att tappa fokus på vårt eget spel och bli arga på domaren. När vi möter denna typen av lag måste vi träna på att stå upp utan att själva börja spela fult och över gränsen. Detta var en riktig kämpainsats där vi faktiskt spelade större delen av matchen med en spelare mindre. Dessutom riktigt bra målvaktsspel av alla killar som hoppade in och stod varsin period. Och bra lagsspel med passningar som börjar hamna mer och mer rätt. Kul att se att alla kämpar som ett lag och hjälper varandra på planen. Det tar vi med oss till nästa match !